Heerlijke kaasfondue met Hollandse kaas

45 minuten kooktijd
1 uur totale tijd

Bereiding
Rasp de beide kazen. Doe de geraspte kaas in een steelpannetje. Giet de witte wijn, room en melk erbij. Zet de pan op het vuur en blijf constant roeren met een garde, zodat de kaas niet aankoekt. Bind het met wat extra kaas of met een eetlepel allesbinder. Kook de kaasfondue in, zodat de wijn goed verdampt. Giet het kaasmengsel door een zeef in een schaal, zodat alle klontjes eruit zijn. Giet de gesmolten kaas in de fonduepan en zet deze op het waxinehoudertje.

Voor de kaasfondue van Hollandse kazen
400 g Hollandse jonge boerenkaas
400 g Hollandse oude boerenkaas
350 ml witte wijn (bijvoorbeeld uit de Elzas)
100 ml room
50 ml melk
flinke snuf witte peper
1 el allesbinder of aardappelzetmeel

Extra nodig
fonduepan

bron 24 kitchen